Gotowanie w campervanie – to nie może się nie udać!
Gotowanie w campervanie California – kto nigdy nie próbował, pewnie zadaje sobie pytanie – jak??? No cóż, my też tak kiedyś myśleliśmy…
Kto próbował, ten wie, że taki sposób przygotowywania posiłków ma w sobie coś magicznego. I jest jedyne w swoim rodzaju. Wyzwala naszą kreatywność, czasem zmusza do improwizacji, ale daje maksimum przyjemności.
W campervanach z wypożyczalni Chalifornia do dyspozycji macie dwa palniki na gaz, zlew oraz pojemną lodówkę, która pomieści wszystko na co tylko macie ochotę.
Wielką zaletą gotowania w campervanie jest dostępność najlepszych składników. Jesteście mobilni, możecie korzystać z dobrodziejstw miejsc w których akurat jesteście. Próbujcie nowych smaków i sięgajcie po produkty z pierwszej ręki.
To może… shakshuka?
Prawdopodobnie pierwsze danie o którym pomyśleliście to shakshuka – czyli “Stairway to heaven” campervanowych potraw. Prawdziwy evergreen, który był przygotowywany już we wszystkich naszych Californiach. I to tyle razy, że nie sposób tego zliczyć. Z dumą możemy powiedzieć, że to najczęściej serwowane danie w „restauracji” Chalifornia. I wcale nas to nie dziwi, bo sami jesteśmy #teamshakshuka. 😉 Damian dodaje do niej szparagi, Piotrek awokado, a Michałowi najbardziej smakuje z chorizo.
Tradycyjna kuchnia też daje radę!
Kulinarni tradycjonaliści niekoniecznie będą musieli obejść się smakiem. Wielu klientów wypożyczalni Chalifornia twierdzi, że z łatwością można przygotować kotlety schabowe, ziemniaczki z koperkiem oraz mizerię ze świeżych ogórków. Mniam… Palce lizać.
Kończąc, bo jedzenie stygnie. 🙂
Podsumowując – gotowanie w campervanie to niesamowite doświadczenie. Gotowaliście już w takich warunkach? Jakie potrawy lubicie najbardziej? Pochwalcie się w komentarzach i wyślijcie zdjęcia. Do zobaczenia na szlaku i oczywiście – SMACZNEGO!